22.07.2014.

Saopštenje za javnost 

u povodu poziva na javnu osudu Predsjedništva BiH i ostalih političara i zvaničnika koji svojom bezobzirnom šutnjom podržavaju ubijanje civila u Palestini

BOSS Logo 1Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović poziva na javnu osudu članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Bakira Izetbegovića, kao i svih drugih političara i zvaničnika koji svojom bezobzirnom šutnjom podržavaju ubijanje civila, odnosno ubijanje djece, žena i starih u Palestini. Članovi Predsjedništva BiH su besramno služeći agresoru ignorisali apel građana BiH koji su bili žrtve agresije, ratnih zločina i genocida, ali i zvanično dostavljeni zahtjev tuzlanskog Vijeća za pokretanje diplomatske inicijative prema Ujedinjenim nacijama sa ciljem zaustavljanja nasilja i ratnih zločina nad civilnim stanovništvom Gaze. Brutalna neljudska šutnja članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Bakira Izetbegovića, kao i ostalih političara u BiH – gora je od bezobzirne podrške Milorada Dodika ubijanju djece i ostalih civila u Gazi, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

22.07.2014.

U prilogu se dostavlja – Javni poziv na pokretanje diplomatske inicijative prema Ujedinjenim nacijama u cilju zaustavljanja ubijanja civila u Palestini, donesen od strane Opštinskog vijeća Tuzla 15. jula 2014. godine.

 

You may also like...